Peyzaj Mimarlığı

Peyzaj Mimarlığı Nedir?

Özetlemek gerekirse peyzaj mimarlığı insanların yaşadıkları çevreyi onların rahat ve konforlu bir biçimde yaşayabilmeleri için tasarlayan aynı zamanda doğal dengeyi de bozmamaya çalışarak insanlarla doğayı bir araya getirerek hem doğa için hem de insanların rahatlığı ve mutluluğu için mekanlar tasarlayan insanların yaptığı işe verilen isimdir. İnsanların yaşadıkları çevreyi tasarlayan insanlar olan bu kişiler genelde belediyelerde çalışırlar. Ayrıca bu bölümden mezun olan bireyler kendi seralarını veya iş yerlerini de açma imkanına sahipler.

Bu İnsanlar Nerelerde Eğitim Alırlar?

Bu bölüm aslında üniversitelerde mimarlık fakültesinde yer alan bir bölümdür. Eğitimini bu bölüm çerçevesinde verir. Bu mesleği ilk düşündüğünüz zaman aklınıza hayal gücünüzü zorlayacak şekilde tasarlanmış binalar, parklar, bahçeler, yollar gelecektir. Bu mesleği yapabilmek için adayların kafalarında o yaşa kadar kurmuş oldukları düşüncelerden tamamen uzaklaşmaları gerekmektedir. Son derece yenilikçi, modern ve hayal gücünü zorlayıcı bir bölüm olan bu bölümde okulda aldıkları dersleri kendileri hayal güçleriyle yoğurarak inanılmaz işlere imza atmaktadırlar. Ayrıca bu kişilere okullarda yenilikçi ve çözüm odaklı fikirler üretmeleri, ilginç tasarımlara imza atmaları ve sorunlara çözüm bulabilmeleri için problem çözme becerileri gibi özel becerilerde kazandırılmaktadır.

Bu Bölümün ve Bu İşi Yapan Kişilerin Amacı Ne?

Bu bölümün ve bu mesleği yapan kişilerin amacı insanları doğa ile daha çok iç içe bir hale getirebilmek, artan binalar nedeniyle oyun alanı kalmayan çocuklarımıza yeni oyun alanları üretmek. Kısacası yaşadığımız çevre ile doğayı bir araya getirerek bize hem işlerimizi rahatlıkla yapabileceğimiz bir iş alanı hem de doğadan uzaklaşmadan ondan faydalanabileceğimiz huzur ve mutluluk seviyemizi arttıracak, derin bir nefes aldıracak alanlar tasarlamayı hedeflemektedir. Pek çok AVMde son zamanlarda ağaçların sayılarının arttığını AVM parklarının ve bahçelerinin yapıldığını fark etmişsinizdir. Bu kişiler AVM peyzaj işlerini de yapmaktadırlar. İnsanlar iş hayatının stresinden bunalıp derin bir nefes almak, kafa dağıtmak için AVMlere akın ediyorlar ancak ihtiyaçları olan temiz havayı görmeleri ve rahatlamaları gereken yeşillikleri mavilikleri burada da görememektedirler. Bu kişiler insanların yaşadığı bütün alanları doğa ile bir araya getirerek onlara hem modern hem de huzurlu bir ortam yaratmaktadırlar. Amaçları da hedefledikleri mimari yapıları yaparak daha yaşanabilir ve daha huzurlu bir dünya yaratabilmektir.

Hangi Dersleri Alıyorlar?

Bu kişiler fizik, kimya gibi temel derslerin yanında zooloji, meteoroloji, peyzaj mimarisi temel ilkeleri, perspektif model çizme, şehir ve bölge planlaması tekniği dersi gibi dersler de almaktadırlar. Derslerdeki asıl amaç hayal gücünü geliştirmek ve daha yaratıcı daha ilginç projelere imza atabilmek, daha güzel alanlar inşa edebilmektir.

Yorum gönder